P3 røyker bort smerten

SELVMEDISINERING: Programleder Leo Ajkic møter personer som bruker cannabis til å døyve smerter i den nyeste episoden av programmet P3 sjekker ut. (Foto: NRK) 

P3 røyker bort smerten

I nyeste episode av TV-serien P3 sjekker ut møter programleder Leo Ajkic mennesker som bruker cannabis til å døyve smerte. 

Jørgen (28) har ADD, psoriasis og migrene. Han mener cannabis hjelper mot alle tre. Han står frem i den nyeste episoden av TV-serien P3 sjekker ut.  

Se programmet: Røyker bort smerten

I programmet påpeker Leo Ajkic at det skal være mulig å få mulig å få reseptbelagt cannabis på apoteker i Norge. I november 2016 kom Legemiddelverket og Helsedirektoratet nemlig med en veileder for utskriving av medisinsk cannabis, men mange leger har vært usikre på hvordan de skulle gjøre dette. Så langt har kun tre personer fått dette fra norske leger, ifølge NRK.

Bramness stiller krav til legemidler

Seniorforsker Jørgen Bramness ved Nasjonal Kompetansetjeneste ROP er intervjuet i programmet. Han sier han ikke kan sette spørsmålstegn ved opplevelsen til personer som opplever at cannabis virker mot deres plager. Men han er ikke umiddelbart enig i at cannabis skal godkjennes som legemiddel.

– For den personen som opplever at rusmiddelet lindrer plagene, er det sikkert riktig. Men skal det bli et godkjent legemiddel er det ikke nok at noen opplever det som bra. Der stiller vi langt strengere krav, sier Bramness i programmet.

Les også: Mer nyansert syn på cannabis

Nyhetsbrev

Meld deg på her for å motta siste nytt fra ROP.no